Informasjonskapsler brukes for måling, annonsering og optimalisering. Ved å bruke nettstedet godtar du våre personvern- og sikkerhetsvilkår. Jeg forstår

Næringsmiddel/farmasøytisk

GEFA HG1 Dobbelteksentrisk dreiespjeldventil. 
Denne ventil har er tett for opp til 25bar og meget egnet for regulering / innjustering pga ventilens design. Fås i stål eller syrefast, metalltettende eller PTFE-sete. 
Worcesterkuleventil A44 / A459. 
Dette verdens første 3-delte kuleventil og er fra år 1959 produsert i England. Worcester står for kvalitet og når dere ønsker en ventil som går lett og er tett etter mange år i drift rekommanderer vi den til deres applikasjon.
Kieselmann
Vi leverer utstyr til næringsmiddelindustrien fra Kieselmann.
Ta kontakt med oss. 

Baumer CombiTemp TFRH
Hygienisk

Nyskapende temperaturtransmitter med Pt100 element.

Integrert temperaturtransmitter 4-20mA.

Grafisk bakgrunns belyst touch screen display.

Display med fast eller blinkende varsel i ønsket farge.
 

Gestra steriline kondensatpotter. 

Gestra Steriline membran kondensatpotter (SMK) for bruk i næringsmiddel og farmasautiske aplikasjoner.

Kan brukes på clean-steam og ultra-pure steam, for blandt annet CIP og SIP prosesser.

 

Ulike krav krever tilpasset produkt løsninger. For å dekke dette behovet Gestra utviklet 4 modeller membran kondensatpotter

som kanleveres med Butt weld eller Clamp, alt etter behov.

Baumer PFMH CombiPress

For næringsmiddel og farmasøtisk industri.
 
 
 
CIP / SIP i næringsmiddelindustrien

CIP/ sirkulasjonsvask (clean in place) brukes når lukkede rør- og tanksystem skal rengjøres. Dette kan være store prosessanlegg eller mindre tappeanlegg i en produksjonsavdeling. Systemet egner seg spesielt godt for områder hvor det ellers er vanskelig å komme til.

For bedrifter som produserer mat o.l. er det høye krav til renhold og dette må ofte dokumenteres med laboratorieprøver der man sjekker om vasken har fjernet bakterier eller allergener. En CIP-vask har gjerne både en Lut-vask og en syrevask, med for, mellom og etterskylling med vann\hettvann. 
Rør, tanker og prosessanleggene som CIP-vaskes må ofte dreneres etter vask, for å få ut resterende vann før produksjonen kan starte/gjennoppta.

CIP, og SIP(Steam-in-place) er systemer som krever ventiler, ventilsete og pakningsmateriale som skal tåle både kaustikk, -og syrebaserte rengjøringsmidler, samt høye temperarturer
.